O Papu Kafe

V místě bývalé pekárny jsme vytvořili prostor, který nám v Chocni chyběl. Chtěli jsme si v klidu vychutnat šálek dobré kávy, a proto jsme založili PAPU kafé. Na první pohled se to může zdát snadné, ale nebylo to jen tak….

Od roku 2008, kdy bylo centrum založeno, jsme se 4x stěhovali. Původní prostory nevyhovovaly hygienickým normám, další výší nájmu, který nešlo bez dotace uhradit. Poslední místo bylo poskytováno městem za symbolické nájemné, ale bylo z ruky a nevyhovovalo dispozicí ani rostoucí kapacitě klientů.

Proto jsme v únoru 2017 sebrali odvahu a využili příležitosti přestěhovat se do komerčního prostoru v centru města. Prostory bývalé pekárny jsme svépomocí zrekonstruovali a za významné podpory choceňských sponzorů vybavili. Celá akce trvala 2 měsíce a stála nás 50 tis. vlastních úspor. Vznikla tak prostorná kavárna s oddělenou hernou pro děti, malou učebnou a uzavřeným dvorem.

Díky tomu můžeme:

  • otevřít dveře širšímu spektru klientů – nejsme a nechceme být prostorem pro pár maminek s kočárky
  • pořádat hudební a cestovatelské večery, besedy, semináře, workshopy
  • umožnit návštěvu centra většímu počtu klientů (větší prostor umožňující vzdělávací aktivity s prostorem pro hlídání dětí)
  • vytvořit zázemí pro rodiny s dětmi, které v centru Chocně dosud chybí (možnost zastavit se na kávu, přebalit a nakrmit dítě v klidném prostředí)
  • vytvořit prostor pro další neziskové volnočasové aktivity (můžeme nabídnout zázemí dalším spolkům)

Provoz kavárny pomáhá spolufinancovat chod Kamínku – centra pro rodinu, z. s.

Aktuální program kavárny můžete sledovat na facebooku PAPU kafé nebo webu www.papukafe.cz